latinica  ћирилица
08/01/2019 |  08:23 | Аутор: СРНА

Опрез - Клизави и залеђени коловози

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су јутрос залеђени и клизави, има и угаженог снијега, а одвијање саобраћаја је отежано на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

Посебан опрез неопходан је на дионицама Сарајево-Соколац-Рогатица, Трново-Фоча, Власеница-Хан Пијесак, Мркоњић Град-Млиништа, Бањалука-Чађавица, Котор Варош-Теслић, Карановац-Кнежево-Угар и Шипово-Ново Село.

Опрез је неопходан и на дионицама Бихаћ-Кључ-Мркоњић Град, Ливно-Дрвар-Босански Петровац, Бугојно-Нови Травник, Ливно-Гламоч-Мркоњић Град и Купрес-Шујица.

На дионицама Рипач-Врточе и Босански Петровац-Дрвар дува јак вјетар који мјестимично формира сњежне наносе.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Због оштећења надвожњака, код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута Приједорска петља-Клашнице и преко самог надвожњака одвија једном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош.

Режим одвијања саобраћаја до 30. априла измијењен је на ауто-путу Градишка-Бањалука, због изградње наплатне станице "Чатрња".

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, дионица Крупа на Врбасу-Бочац, од 7.00 до 17.00 часова радним данима актуелне су обуставе саобраћаја до десетак минута, и саобраћај се пропушта наизмјенично једном траком.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације клизишта.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута М-18 Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

Преко планинског превоја Борова Глава /Шуица-Ливно/ учестали су изласци дивљих коња на коловоз, посебно у јутарњим и вечерњим часовима.

На граничном прелазу Градишка на излазу из БиХ чека се око 40 минута.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Због радова у Хрватској, и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.