latinica  ћирилица
08/01/2019 |  11:29 ⇒ 12:50 | Аутор: СРНА

Додик: Развлашћивањем полиције желе да укину суштинске елементе државности Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је Полиција Републике Српске једна од најјачих институција и да није случајан континуирани напад на њу, како би Српска остала без суштинских елемената државности.

Он је истакао да има појединаца који нису задовољни радом полиције и да то постоји свугдје, али да је полиција једна од најјачих институција Српске и да сасвим сигурно није случајан континуирани напад на њу.

"Рачуна се на то да треба развластити још полицију у Српској, што би значило развлашћење свих њених суштинских елемената државности", рекао је Додик новинарима у Бањалуци послије полагања вијенаца на споменик погинулим борцима Војске Републике Српске на бањалучком гробљу "Свети Пантелија" поводом Дана Републике.

Он је истакао да се држава заснива и на примјени силе коју упражњавају полиција и војска.

"Отели су нам војску и сада покушавају да нам развласте полицију. Ово друштво је стабилно и мирно и поред појединачних случајева, а полиција обавља своје послове на најбољи могући начин и чини важан сегмент сигурног и здравог друштва у Српској", закључио је Додик.

Република Српска настала је 9. јануара 1992. године у Сарајеву као Република српског народа у БиХ одлуком тадашње Скупштине српског народа у БиХ. Република Српска свој први Устав добила је 28. фебруара 1992. године под називом Устав Српске Републике БиХ.