latinica  ћирилица
08/01/2019 |  14:37 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

У сриједу претежно суво

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује суво вријеме, уз пролазну сусњежицу на сјевероистоку, док је на истоку у вишим предјелима могућ снијег.

Током ноћи, па до јутра биће облачно са падавинама, на сјеверу са мјешовитим падавинама на граници снијега, сусњежице и кише, а у централном појасу са снијегом.

у Херцеговини се у јутарњим и пријеподневним часовима очекује формирање сњежног покривача, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће претежно суво уз пролазно слабу сусњежицу на сјевероистоку, а на истоку у вишим крајевима слаб снијег, док ће у вечерњим и ноћним часовима на сјеверу доћи до новог наоблачења са падавинама.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус три до пет степени Целзијусових.

Дуваће слаб вјетар промјенљивог смјера.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус девет, Соколац и Хан Пијесак минус седам, Чемерно, Иван седло и Рудо минус шест, Сарајево и Гацко минус три, Зворник и Фоча минус два, Добој, Мркоњић Град, Невесиње, Шипово и Тузла нула, Билећа, Мраковица, Бијељина, Широки Бријег и Зеница један, Србац, Брчко, Ливно, Приједор и Сански Мост два, Мостар и Требиње три, Вишеград минус четири, Бањалука и Столац пет, Неум и Рибник шест, док је у Бихаћу измјерено седам степени Целзијусових.