latinica  ћирилица
09/01/2019 |  08:58 | Аутор: СРНА

Успорено одвијање саобраћаја, засњежени коловози

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија успорено, посебно на дионицама, гдје су коловози засњежени, а на дионици магистралног пута Љубогошта-Подроманија на снази је привремена обустава за теретна возила, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Посебан опрез неопходан је на дионицама Сарајево-Соколац-Рогатица, Трново-Фоча, Власеница-Хан Пијесак, Мркоњић Град-Млиништа, Бањалука-Чађавица, Котор Варош-Теслић, Карановац-Кнежево-Угар и Шипово-Ново Село, те у Херцеговини на дионицама од граничног прелаза Зупци и Клобук према Требињу, Билећи и Гацку.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Због оштећења надвожњака, код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута Приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош.

Режим одвијања саобраћаја до 30. априла измијењен је на ауто-путу Градишка-Бањалука, због изградње наплатне станице "Чатрња".

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, дионица Крупа на Врбасу-Бочац, од 7.00 до 17.00 часова радним данима актуелне су обуставе саобраћаја до десетак минута, и саобраћај се пропушта наизмјенично једном траком.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације клизишта.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На већини путева у Федерацији БиХ јутрос се саобраћа спорије због нових сњежних падавина, посебно на дионицама у јужним, југозападним и централним крајевима.

Саобраћај за теретна моторна возила обустављен је на магистралном путу Ливно-Шуица, као и на регионалном путу Михаљи-Блидиње.

На дионицама ауто-пута А-1 Зеница југ-Сарајево сјевер и Сарајево запад-Тарчин брзина је ограничена на 80 километара на час, а на дионицама Сарајево сјевер- Сарајево запад и Звировићи-Бијача на 60.

Због ниске температуре могућа је поледица, посебно на путевима у вишим предјелима, као и на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима.

На граничним прелазима у БиХ не чека се дуже од 30 минута.

Због радова у Хрватској, и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.