latinica  ћирилица
09/01/2019 |  11:28 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је одржан свечани дефиле поводом Дана Републике Српске.
Свечани дефиле - Фото: РТРС
Свечани дефилеФото: РТРС

"Сигурна сам да је Српску очувала љубав нашег народа и та љубав чуваће је и даље. Наша обавеза је да будемо јединствени и да будемо окупљени око интереса Републике", рекла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић данас на свечаном дефилеу поводом Дана Републике.

Званичници Републике Српске, представници Српске у институцијама БиХ, гости из Србије и руски амбасадор Петар Иванцов стигли су на Трг Крајине гдје су дочекали учеснике свечаног дефилеа.

Ана Брнабић (Фото: РТРС)

Командир почасне јединице МУП-а Републике Српске Витормир Петричевић је предао рапорт предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић.

Све више грађана се окупља у центру пред почетак свечаног дефилеа.

На свечаном дефилеу поводом Дана Републике Српске у Бањалуци је данас промовисано и прво оклопно возило произведено у Српској - "Деспот", компаније "Технички ремонт Братунац. што је изазавало посебну пажњу грађана.

 Промовисан Деспот (Фото: СРНА)

Грађани Српске (Фото: РТРС)

Свечаном дефилу присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијерка Србије Ана Брнабић, министри у владама Републике Српске и Србије, представници Српске у институцијама БиХ и амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов.

Дан Републике - Бања Лука (Фото: РТРС)

Дефилеу су присуствовали и представници организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, син генерала Ратка Младића, Дарко Младић, припадници Трећег /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, представници дипломатског кора, те званице из јавног и друштеног живота и бројни грађани

Све ово можете пратити у цјелодневном отвореном програму РТРС-а