latinica  ћирилица
09/01/2019 |  14:25 ⇒ 16:55 | Аутор: РТРС

Брнабић: И даље ћемо бринути о српском народу

На свечаној академији поводом 9. јануара - Дана Републике Српске премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да је нашим грађанима потребна стабилност и мир.

- Када сам размишљала шта да кажем данас прво ми је плаа на памет једна велика истина коју је рекао политичар, Стојан Новаковић,  прије 100 година: Живот не смије да тече како га носе вјеторови, рекла је Брнабићева.

Истакла је да овдје живот увијек тече и прелама се преко многих вјетрова.

- Живимо у комплексним временима, када нам треба много политичке мудрости и храбрости, да избјегнемо те вјетрове, додала је она.

Нагласила је да Србија и Српска имају заједнички интерес, као и да ће Србија поштовати Дејтонски споразум, како би, како је навела, Република Српска уживала слободу.

- Србија ће поштовати сваку одлуку коју концезусум донесу сва три народа БиХ, али ћемо се увијек највише бринути о српском народу, што је и сасвим природно, истакла је премијерка Србије.

Рекла је да мостови које Србија гради према Српској су мостови према БиХ.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић одликовала премијерку Србије Ану Брнабић Орденом Републике Српске на ленти, који јој је додијељен за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и политичких односа Србије и Српске, те за немјерљив допринос у борби за физички и духовни опстанак, афирмацију и развој Републике Српске.