latinica  ћирилица
10/01/2019 |  11:39 ⇒ 14:29 | Аутор: СРНА

Кошарац: Хистеричне реакције додатно јачају вољу да славимо 9. јануар

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да хистеричне реакције водећих бошњачких политичара на величанствену прославу Дана Републике додатно јачају вољу српског народа да слави 9. јануар и чува Републику Српску.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Хистерија која поводом прославе 9. јануара влада у сарајевским медијима и унутар сарајевске политичке чаршије представља јасан доказ о томе шта би се Србима догодило да немају Републику Српску. Република Српска за све Србе, и у БиХ, и у Србији, и свугдје у свијету јесте симбол слободе и права српског народа да слави своје празнике, да упражњава своју вјеру, културу и обичаје и да одлуке о својој судбини доноси у институцијама које бира српски народ", рекао је Кошарац Срни коментаришући реакције бошњачких политичара на јучерашњу прославу 9. јануара, Дана Републике Српске.

Према његовим ријечима, бошњачким политичарима посебно смета чињеница да 9. јануар јесте историјски датум који показује да је Република Српска настала много прије потписивања Дејтонског споразума, који представља њену међународну верификацију.

"Република Српска настала је вољом српског народа и српских представника у тадашњој Скупштини српског народа у БиХ два мјесеца прије неуставног референдума и неуставног проглашења независности БиХ. Република Српска није производ и резултат грађанског рата, како то често тврде у Сарајеву, већ је резултат политичке воље представника српског народа у БиХ", поручио је Кошарац.

Он је додао да јучерашња прослава Дана Републике представља потврду да је Република Српска трајна и вјечна.

"Српски народ жели да Република Српска постоји. То је наше право и то је чињеница коју бошњачки политичари, ма шта радили или говорили, не могу промијенити", поручио је Кошарац.