latinica  ћирилица
10/01/2019 |  12:22 ⇒ 12:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Комеморација Шекуларцу, опроштај од непоновљивог шармера

Комеморација поводом смрти легендарног фудбалера Драгослава Шекуларца одржана је у Медија центру стадиона "Рајко Митић". На мјесту гдје је чувени дриблер дизао публику на ноге од њега су се опростили породица, пријатељи, бивши саиграчи и бројни асови.

- Опраштамо се од Шекуларца, виртуоза фудбала, дио богате историје Звезде коју је и сам стварао. Мајсторство на терену пренио је и као тренер. Много је тога урадио и постигао, немогуће је то ријечима описати. Људи су га вољели, навикао је Звездину публику на мајсторство, зато и она данас тражи такве. Био је играч – шмекер, шаљивџија и боем, права инспирација многима - рекао је предсједник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић.

Он је додао да је клуб поносан на Шекуларца, другу Звездину звијезду, и да има велике заслуге што је Црвена звезда најгледанији клуб у овом дијелу Европе.

Александар Марковић тешко је поднио одлазак бившег саиграча.

- Тужан је дан за све Србе и звјездаше, од данас ће Драгослав бити на звјезданом небу. Ту и припада... Имао сам срећу да играм са њим, вјечно ће живјети легенда његових анегдота - рекао је Марковић.

Бошко Ђуровски у јако емотивном излагању подсјетио је колики траг је оставио Шекуларац.

- Имао сам част да ме тренираш, фудбал је за тебе био једноставан. Захваљујући Шекију, отац и ја смо постали звјездаши... У Звезди су били велики играчи, фудбалски џентлмени, генији, кобре, мајстори, али, Шеки, нико није био као ти. Дриблинг је у фудбалу све, а ту је био најбољи - поручио је Ђуровски, послије чега је настао велики аплауз.

У част популарног Шекија, који је преминуо у суботу у 82. години, емитован је и докуменатарац у ком је приказана његова богата каријера.

Догађају су присуствовале легенде црвено-бијелих Владимир Петровић Пижон, Душан Савић, Зоран Филиповић, Јован Куле Аћимовић, Станислав Караси, челници клуба, Небојша Човић, Зоран Мока Славнић, потпредсједници Фудбалског савеза Србије Марко Пантелић и Ненад Бјековић, селектор Младен Крстајић, Илија Петковић и многи други.

Драгослав Шекуларац биће данас сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.