latinica  ћирилица
10/01/2019 |  14:22 | Аутор: РТРС

Фудбалери Крупе стартовали са припремама (ФОТО)

Премијерлигаш из Крупе на Врбасу обавио прозивку за почетак припрема у прољећном дијелу сезоне гдје ће имати за циљ изборити опстанак у елити. Тренер Петар Курћубић на располагању има 32 играча, међу којима су и двојица новајлија из Хрватске.
Припреме ФК Крупа - Фото: РТРС
Припреме ФК КрупаФото: РТРС

Крупу су појачала два интернационалца из Хрватске, штопер Крешимир Јелић, те Никола Мандић, фудбалер који игра на позицији десног бочног.

Јелић (1994) је поред матичних клубова Жељезничара (Славонски Брод) и Марсоније, наступао је још за млађе категорије Хајдука, Неретванца из Метковића, те норвешког Елверума, а у премијерлигаша из Републике Српске долази из редова Сесвета.

Никола Мандић (1995) је прошао све млађе селекције репрезентације Хрватске, а носио је дрес Осијека, Цибалије, Дугопоља, те словеначког прволигаша Кршког, гдје је и имао последњи ангажман.

фк крупа, припреме

Крупа ће базичне припреме обавити у Истри, а пут Медулина гдје се остаје 14 дана креће се 28. јануара.

На списку фудбалера на које рачуна тренер Петар Курћубић налазе се: Матеј Марковић, Младен Илић, Јован Кутић, Милош Каришик, Ајдин Реџић, Игор Макитан, Андреј Модић, Михаел Модић, Миљан Љубеновић, Јово Лукић, Никола Дујаковић, Бојан Пузигаћа, Лазар Марјановић, Керим Палић, Саша Никодијевић, Алмир Аганспахић, Ранко Декић, Стефан Савић, Стефан Николић, Крешимир Јелић, Еман Блажевић, Никола Мандић, Слободан Милановић, Стојан Максимовић, Владимир Илић, Лазар Николић, те јуниори који су прикључени првом тиму: Вања Кнежевић, Џафо Хаџић, Данило Шиповац, Перица Гускић, Немања Раковић и Виктор Вребац.

припреме, фк крупа

Фудбалери Крупе послије 19 одиграних утакмица налазе се на посљедњој 12. позицији са 15 бодова на свом конту, три мање од Гошка, односно пет од Тузле Сити, позиције која гарантује опстанак у Премијер лиги БиХ.