X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Обавијест
11/01/2019 |  10:43 ⇒ 11:41 | Извор: СРНА

Хрватски портали- Дан Републике легитиман - Бошњаци лицемјерни

Дио хрватских портала одбацује бошњачку критику на рачун предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића због присуства Дану Републике Српске и истиче да је ријеч о легитимном празнику, уз процјену да је бошњачка политика - лицемјерна.
Свечани дефиле - Фото: РТРС
Свечани дефилеФото: РТРС

Нетачна је квалификација да је ријеч о "неуставном дану", јер је у Републици Српској након референдума донесен закон који је потпуно у складу са Уставом, напомињу портали и истичу да бошњачки политичари то крију од своје јавности.

Пошто није у стању да се супротстави српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и руководству у Бањалуци, политичко Сарајево је као мету узело Човића, настојећи да га политички компромитује лажним и лицемјерним оптужбама, пишу портали.

Као примјер лицемјерја наведен је иступ градоначелника Зенице Фуада Касумовића, који поручује да се више неће руковати са Човићем. Касумовић, наводно, пати за Хрватима.

Хрватски портали напомињу да је Касумовић први човјек града из којег су Хрвати практично избачени, а они који су још у Зеници не могу да се запосле у јавним предузећима, чак ни у комуналном.

Зеница је град страних добровољаца из арапских земаља, па је данас многи зову "исламска Зјеница".

Дио хрватских портала, и то десних, подсјећа и бискупа Фрању Комарицу, који је био "шокиран" Човићевим доласком на прославу Дана Српске, да је, својевремено, као први католички вјеродостојник од Додика добио орден за допринос суживоту.

То се догодило много прије постхумног одликовања генерал-мајора Војске Републике Српске Славка Лисице, наводе медији.

Један број портала подсјећа да потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић живи на подручју Српске, за разлику од другог потпредсједника Рамиза Салкића, који живи у федералној Тузли.

За бројне десне хрватске портале индикативна је чињеница да је на исти дан у Витезу бошњачка елита организовала скуп на којем су евоциране успомене на, како се наводи, злочин такозване Армије БиХ над Хрватима у Бухиним кућама, за који нико није одговарао пред Хашким трибуналом, као ни Судом БиХ.