latinica  ћирилица
11/01/2019 |  19:36 ⇒ 19:54 | Аутор: Б92

СП: Рукометаши Србије ремизирали са Русима

Рукометаши Србије одиграли су неријешено резултатом 30:30 против Русије у првом колу Свјетског првенства у Њемачкој и Данској.
Србија - Русија (фото: twitter.com/rushandball) -
Србија - Русија (фото: twitter.com/rushandball)

Србија је забиљежила реми у првом мечу на првенству, који може бити веома битан у борби за другу фазу такмичења.

Изабраници Ненада Перуничића водили су током већине дуела, али на крају нису успјели да дођу до побједе. Дебитант Лазар Кукић имао је шут за побједу, али му је голман Руса Грамс нестварно одбранио шут.

"Орлови" су одлично почели меч и имали предност од три гола већ послије првих десет минута, али су несмотреним одлукама у одбрани себи закомпликовали прво полувријеме.

Судије из Норвешке су "доминирале" и послије првих 20 минута Руси су извели чак девет седмераца, од чега су већину реализовали.

Русија је полако "топила" предност "орлова" и у 24. минуту први пут на утакмици дошла до предности.

"Зборнаја" је одржавала предност у наредних пет минута, али је Србија успјела да дође до изједначења три секунде прије краја голом Николића.

Друго полувријеме почело је ефикасно како је било и прво, али је Србија прва преузела контролу.

Фантастичном игром и серијом голова и одличних одбрана "орлови" су тимском игром дошли до +4 на двадесетак минута до краја дуела.

"Орлови" су играли фантастично, што у одбрани што у нападу, али је послије тајм-аута Русије та репрезентација заиграла доста озбиљније и очас посла дошла до само -1.

У посљедњих 15 минута ушло се у егалу. Србија је водила, али су Руси стизали предност.

"Орлови" су успјели на четири минута до краја да дођу до огромних два гола разлике, али као што је до тада био случај Руси се нису предавали. Стигли су до изједначења и настала је права драма у посљедњем минуту.

При вођству Србије повриједио се Немања Зеленовић који је уз помоћ саиграча изашао са терена, а његову повреду искористили су противници који су из контре дошли до изједначења. Русија је имала напад за вођство, али се Србија сјајно одбранила и на 30 секунди до краја дошла до напада.

Лазар Кукић, дебитант који је до тог тренутка шутирао 4/4, био је довољно храбар да преузме одговорност у своје руке.

Дошао је до изгледне прилике, али је голман Русије нестварном реакцијом покрио угао и одбранио му шут.

"Зборнаја" је имала осам секунди да дође и до побједе, али није успјела да упути икакав шут, те су екипе подијелиле бодове и меч је завршен са 30:30.

Најбољи актер меча био је Тимур Дибиров. Нестварни Рус је постигао 12 голова и само једанпут промашио ударац и заслужено понио епитет играча утакмице.

Србија свој наредни меч игра у суботу од 20.30 против Француске.