latinica  ћирилица
12/01/2019 |  10:11 | Аутор: СРНА

Комшић: Нови услов за подршку Тегелтији

Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да је његов нови услов да подржи именовање Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара БиХ усвајање годишњег националног програма за НАТО.
Жељко Комшић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Жељко Комшић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Комшић је истакао да, ако се то не догоди, нема ништа против да одлазећи сазив Савјета министара са Денисом Звиздићем на челу остане у техничком мандату наредне четири године.

"Има шанси за именовање. Чим се усвоји Годишњи национални програм за НАТО може се именовати предсједавајући Савјета министара БиХ", рекао је Комшић за "Глас Српске".

Комшић и бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и раније су питањима у вези са НАТО-ом условљавали избор предсједавајућег Савјета министара, али нису изразили спремност да Савјет министара остане у техничком мандату четири године.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је јуче да се Предсједништво неће састати ни о једном другом питању док се не ријеши питање предсједавајућег Савјета министара.

Он је истакао да постоји опструкција у процесу формирања Савјета министара и да је Предсједништво БиХ прекршило Закон који се односи на ово питање, јер Бошњаци мисле да могу да крше законску регулативу.