latinica  ћирилица
12/01/2019 |  13:10 | Аутор: СРНА

Стевандић: Онај ко уцјењује представнике српског народа ради против БиХ

Предсједник Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић изјавио је Срни да ће свако ко буде уцјењивао представнике српског народа у заједничким институцијама радити против БиХ.
Ненад Стевандић - Фото: СРНА
Ненад СтевандићФото: СРНА

Коментаришући изјаву хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да ће подржати именовање Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара уколико се усвоји Годишњи национални програм за НАТО, Стевандић је рекао да је очигледно да се Комшићев изборни легитимитет заснива искључиво на уцјенама.

"Пошто је Комшић ту дошао да изазива кризе и нетрепељивости међу народима, посебно српском и хрватском, ништа нас од њега не може изненадити", рекао је Стевандић.

Он је истакао да је уцјенама Комшић себе делегитимисао и као човјека и као политичара, док је раније себе делегитимисао као некога ко је представних хрватског народа.

Стевандић је подсјетио да је Република Српска остварила велику изборну побједу у патриотској коалицији на начелима војне неутралности, која БиХ детерминишу јер још није приступила ни НАТО-у, ни неком другом војном савезу.