latinica  ћирилица
13/01/2019 |  11:15 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Бијељина: У прошлој години број ноћења гостију повећан за 16 одсто

Бијељина биљежи туристички процват, у прошлој години број ноћења гостију повећан је за 16 одсто. Туристички радници кажу да је за сада највећи број оних који долазе на једнодневне излете.

За унапређење туристичке понуде из буџета је обезбијеђено око 300 хиљада марака.

Туристичка организација Бијељине планирала је да улице украси лебдећим кишобранима, који су требали да буду постављени још прошле године, најављују и нову туристичку сигнализацију, селфи натписе, као и постављање натписа Бијељина испред зграде градске управе.

Туристичке манифестације почињу у априлу сајмом туризма, слиједе Мајске музичке свечаности, љетни култрно-забавни програми, а највећа посјећеност очекује се у вријеме пантелинских дана када ће бити организована Бубијада, савска регата, Митровдански вашар.

- То је углавном транзитни туризам, пословни туризам, премда имамо и ловни туризам, вјерски туризам. Оно што треба да урадимо је да организујемо што више тих ђачких студентских екскурзија и синдикалних екскурзија, истакао је Миливоје Ера, маркетинг менаџер Туристичке организације града Бијељина.

Приходи у области туризма и угоститељства расту из године у годину. Захваљујући бројним културно-историјским споменицима, природним љепотама и развијеном угоститељству Бијељина је значајна на мапи бројних туристичких агенција из сусједних градова и земаља региона, па често долазе и организоване туристичке туре.

За 11 мјесеци прошле године у Бијељини је остварено 58.000 ноћења туриста , док је број гостију у једнодневним посјетама тешко евидентирати, али се процјењује да је само Етно село Станишићи за годину дана посјетило више од милион гостију.