latinica  ћирилица
13/01/2019 |  13:56 | Аутор: РТРС

Петровић: Љубав је јача од мржње

Република Српска је свој 27. рођендан прославила под мотом "Поносна и вјечна" централном манифестацијом на Тргу Крајине и свечаном академијом у дворани "Борик" у Бањалуци, али и пригодним програмима у другим мјестима Републике Српске и у завичајним друштвима и удружењима у Србији.
Прослава Дана Републике Српске -
Прослава Дана Републике Српске

9. јануара ове године, као и свих претходних, озарила су се лица радошћу и узнијеле душе поносом свих који су присуствовали централној прослави у Бањалуци и свих оних који су се уз ТВ пренос те манифестације у својим домовима осјећали као да су и сами присутни.

Свима који воле Републику Српску пријале су ријечи љубави и снаге, вјере и наде, које су Републици Српској, свим њеним грађанима и пријатељима у свијету упутили предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Владе Републике Србије Ана Брнабић и Његова Светост патријарх српски господин Иринеј.

Од тада, па ево три дана непрестано, сви који не воле или баш мрзе Републику Српску искористили су прилику да нападну и нашу Републику, и наш 9. јануар. За мржњу је у сарајевским медијима увијек било мјеста, као и у неким загребачким, па су ти обилни изливи мржње повремено личили и на такмичење. Лаж је највјернији пратилац мржње и то се у овим данима вишеструко потврдило – како у Сарајеву, тако и у Загребу.

Одговарати на јавне изливе мржње и лажи тежак је, претежак посао, прије свега зато што се очекује да на мржњу одговаримо исто таквом мржњом, а на лаж једнаком или још већом лажи и ко није спреман на то – и не треба да одговара.

Умјесто таквих одговора једном по једном мрзитељу и сваком лажову посебно, опредијелили смо се за ријечи мира и љубави, па с поносом цитирамо шта је на свечаности у Бањалуци рекао Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине:

У предности су увијек они који воле,

А ми волимо Републику Српску.

Душко М. Петровић

Извор: predstavnistvorsbg.rs