latinica  ћирилица
13/01/2019 |  15:17 ⇒ 20:18 | Аутор: СРНА

У понедјељак киша, у вишим предјелима на истоку снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће у већини крајева падати киша, а на истоку у вишим предјелима снијег.

Ујутро ће бити облачно, током дана ће падати киша, а на истоку у вишим предјелима снијег, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске. .

Увече ће доћи до дјелимичног разведравања.

Вјетар слаб до умјерен, у Херцеговини углавном слаба до умјерена бура, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Јутарња температура од минус два до три, на планинама и у вишим предјелима око минус четири, а највиша дневна од два до осам, у вишим предјелима од минус један степен Целзијусов.

У Републици Српској и ФБиХ данас је умјерено облачно и суво вријеме, у нижим предјелима са доста сунца, а на планинама на истоку са слабим снијегом. Током вечери очекује се јаче наоблачење у цијелој земљи.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус осам, Бугојно, Чемерно минус три, Гацко, Иван Седло минус два, Шипово минус један, Сарајево, Невесиње, Сребреница, Хан Пијесак нула, Билећа, Ливно, Соколац, Мркоњић Град, Рудо, Фоча један, Мраковица, Широки Бријег два, Вишеград, Груде, Мостар, Тузла, Зворник три, Бијељина, Добој, Неум, Крупа на Уни, Требиње пет, Брчко шест, Нови Град, Приједор, Србац, Градачац, Сански Мост седам, Бањалука, Рибник девет, Бихаћ 10 степени Целзијусових.

У уторак, 15. јануара, јутро ће бити умјерено до потпуно облачно, на југу претежно ведро, а на истоку у вишим предједлима понегдје ће провејавати слаб снијег.

Током дана промјенљиво облачно, на југу претежно ведро са сунцем. Јутарња температура од минус шест до нуле, на планинама и у вишим пределима око минус 11, а највиша дневна од нула до шест, у вишим предјелима од минус пет степени Целзијусових.

У сриједу, 16. јануара јутро умјерено облачно, суво и хладно, на сјевероистоку и источним крајевима претежно ведро, а током дана у већини крајева облачно са доста сунчаних интервала.

Јутарња температура од минус шест до један, на планинама и у вишим предјелима око минус 10, а највиша дневна од два до девет, у вишим предјелима од минус два.

У четвртак, 17. јануара, јутро облачно, суво и хладно, у источним крајевима и на југу претежно ведро.

Током дана у већини крајева облачно са доста сунчаних интервала, а увече наоблачење које ће условити кишу прво на југу, а током ноћи и у осталим крајевима. На сјеверозападу очекује се сусњежица и снијег.

Јутарња температура од минус два до четири, на планинама и у вишим предјелима око минус четири, а највиша дневна од три до 10, у вишим предјелима од нула степени.