latinica  ћирилица
13/01/2019 |  15:17 ⇒ 17:42 | Аутор: srpskainfo.com

Милан Тубин опозван са мјеста предсједника ГО СДС Приједор

Чланови Скупштине ГО СДС у Приједору данас су са мјеста предсједника опозвали Милана Тубина. За опозив Тубина од 145 присутних чланова гласало је њих 142, док су три била против.
Гласање у СДС-у (Фотo: Bojana Majstorović/RAS Srbija) -
Гласање у СДС-у (Фотo: Bojana Majstorović/RAS Srbija)

Тубин је и посланик СДС у НСРС, једини са подручја Приједора.

Иначе, ова Скупштина има 179 члана.Тубин није хтио да сазове Скупштину од априла 2017. године када је он изабран за предсједника ГО .Од тада нису ни формирани Мјесни одбори и чланови су одлучили да сами сазову ванредну Скупштину и имамо право на то јер смо скупили потписе већине чланова.

– Чланови су незадовољни јер смо на прошлим изборима имали 3.000 гласова мање у односу на оне раније и незадовољни су стањем у странци.Т убин је приватизовао странку и опозван је са 142 гласа, а када је биран имао је мање гласова, односно 139 – изјавио је замјеник предсједника ГО СДС Приједор Свето Кременовић.

Он је додао да је Тубин самовољно доносио одлуке о смјени чланова са функција.

– И мене је неколико пута смјењивао са мјеста замјеника па ме онда опет враћао. Док на нашем списку чланова Скупштине има 25 људи који су напустили странку или више нису живи јер Тубин не жели да сазове Скупштину на којој би се изабрали органи странке и анализирали резултати избора – изјавио је Кременовић.

Додао је да је зато на списку чланова Скупштине ове партије у Приједору и даље Борислав Бојић који је члан ДНС.

На овој Скупштини формирана је и комисија са 20 чланова која ће спровести унутарстраначке изборе и данашње одлуке упутити страначком врху од којег очекује сагласност и упутства за даље кораке.

Данашњи састанак у Приједору својим присуством подржао је и Драго Бундало који је потпредсједник СДС и начелник општине Костајница.

Он је истакао да је Приједор показао да су промјене у СДС потребне и да ће данашњим поступком бити примјер осталима.

Уочи Скупштине, цланови су добили информацију да ће све који буду присуствовали сједници Вукота искључити из странке.

– Могуће је да ме Вукота искључи из СДС и он на то има право као предсједник странке, а могуће је да то уради и осталим члановима који су досли, али сматрам да ипак не би требало то да уради- закључио је Бундало.

Уз чланове СДС стао је и Душан Берић, бивши посланик у НС РС и предсједник ГО у Приједору, који је подсјетио да је чланство незадовољно због лоших изборних резултата и атмосфере у странци.

– Ми желимо да СДС вратимо изворним принципима јер ми смо одувијек чували Српску и то ћемо да радимо и у наредном периоду. СДС није странке која купује министре и посланике, и желимо постено да радимо – поручио је Берић.

Истакао је да он не ради за ДНС.

– Ја сам члан СДС преко 20 година, високи предсједник ме је смјењивао, али ја сам остао у СДС и бићу увијек- изјавио је Берић коментаришући оптужбе Тубина да он ради за ДНС и Павића.

Одборник СДС у Скупстини града Приједора, Славко Сврака, изјавио је да је свих пет одборника ове партије јединствено и да подржавају данашње одлуке ванредне Скупштине.

- Што се тиче Тубинових најава у медијима да ћемо у Приједору ући у коалицију са СНСД, ми у Клубу одборника немамо никаква сазнања о томе и радићемо и поступати у складу са ставовима СДС, рекао је Шврака.

Милан Тубин је у телефонском разговору за Српскаинфо поручио да не прихвата одлуку о опозиву и да је одрзжвање Скупштине нелегално.

– Упутио сам писмо Вукоти Говедарици о свему овоме сто се дешава данас у Приједору и мислим да це се и он данас огласити у јавности -изјавио је Тубин и поновио да је ДНС одговоран за дешавања у СДС.