latinica  ћирилица
14/01/2019 |  13:35 ⇒ 13:42 | Аутор: novosti.rs

Мареј у сузама завршио посљедњи наступ (ВИДЕО/ФОТО)

Шпански тенисер Роберто Баутиста Агут елиминисао је Ендија Мареја 6:4, 6:4, 6:7 (5:7), 6:7 (4:7), 6:2 и већ у првом колу окончао посљедњи наступ Британца на Аустралијан опену.
Енди Мареј - Фото: AP
Енди МарејФото: AP

Бивши свјетски број један, сада тек 230. на АТП, због честих повреда најавио је да у каријери игра посљедњи пут у Мелбурну и завршио га је тако што није скривао сузе током велике борбе са Агутом.

За више од четири сата борбе Мареј је успио да се врати послије два сета заостатка, али не и да преокрене на опроштају од турнира на којем је пет пута играо финале (изгубио четири пута од Новака Ђоковића и једном од Роџера Федерера).

Баутиста Агут, 24. на планети, у сљедећем колу игра против Аустралијанца Џона Милмана.

Чешки тенисер Томаш Бердих пласирао се у друго коло Отвореног првенства Аустралије, пошто је данас побиједио Британца Кајла Едмунда са 6:3, 6:0, 7:5.

Бердих, тренутно 57. тенисер свијета, до побједе против прошлогодишњег полуфиналисте Аустралијан опена стигао је послије сат и 44 минута игре.

Наредни противник чешког тенисера биће Холанђанин Робин Хасе.

Француз Гаел Монфис славио је против Дамира Џумхура из Босне и Херцеговине са 6:0, 6:4, 6:0, а у наредном колу играће против Американца Тејлора Фрица.

Квалификант из Швајцарске Хенри Лаксонен надиграо је Мирзу Башића из Босне и Херцеговине у четири сета, Италијан Андреас Сепи био је бољи од Американца Стива Џонсона, а даље су прошли и домаћи тенисери Метју Ебден, Џордан Томпсон и Џон Милман.