latinica  ћирилица
15/01/2019 |  08:32 ⇒ 08:39 | Аутор: СРНА

Песков: Санкције нису ништа промијениле

Вашингтон не може присилити Москву да промијени своју политику нити Русија нема средства да утиче на промјену америчког политичког курса, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Дмитриј Песков (Фото: Sputnik/Sergey Guneev) -
Дмитриј Песков (Фото: Sputnik/Sergey Guneev)

"Упркос чињеници да су САД највећа свјетска економија она нема могућности да присили Русију да се одрекне своје спољне политике", рекао је Песков у интервјуу за лист "Аргументи и факти".

Он је рекао да су Американци ту изгубили битку иако су прибјегли различитим мјерама и рестрикцијама.

"Санкције против Русије нису ништа промијениле", рекао је Песков.

Он је додао да ни Русија нема могућност да присили Америку да се одрекне свог става, пренио је ТАСС.

"Већ више од 40 година Русија живи под различитим рестрикцијама, укључујући америчке санкције", подсјетио је Песков.

ПУТИН СЕ ПРЕВАСХОДНО БАВИ СВОЈОМ ЗЕМЉОМ

Руски предсједник Владимир Путин пажљиво прати ситуацији у Украјини, Сирији и САД, јер је то дио његовог посла као шефа државе, али он се превасходно и највише бави Русијом, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков за лист "Аргументи и факти".

"Предсједник се превасходно бави својом властитом земљом, то је увијек било тако. Међународна питања саставни су дио његовог посла. Сирија стално тражи пажњу предсједника као главнокомандујућег наших војних снага", рекао је Песков.

Он је додао да руски предсједник стално прати и ситуацију у Украјини и САД, јер су односи Русије са тим земљама затегнути.

Песков је истакао да су контакти предсједника са страним партнерима интензивирани у протеклих неколико година и није ништа необично што он седмично има два или три међународна телефонска разговора, наводи "Спутњик".