latinica  ћирилица
15/01/2019 |  17:48 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Борац стартовао са припремама

Фудбалери Борца, јесењи шампиони Прве лиге Републике Српске, почели су припреме за насатавак сезоне.
ФК Борац (Фото: fkborac.net) -
ФК Борац (Фото: fkborac.net)

На првој прозивци тренеру Дарку Војводићу јавило се 30-ак играча, комплетна екипа изузев Милоша Жеравице којем је истекао уговор, али се воде преговори око његовог останка у бањалучком прволигашу. На данашној прозивци појавио се и условно речено, тандем новајлија Рунић – Зарић, те петорица јуниора, Кујунџић, Арсић, Турањанин, Вујмиловић и Боснић.

-Играчима обећавам тешке припреме. Красиће нас максимална дисциплина. На било какву недисциплину биће нулта толеранција. Немамо право на грешку у другом дијелу сезоне. Спремни смо да погинемо за наше циљеве - истакао је тренер Борца Дарко Војводић

Директор Дејан Лукендић изнио је детаљан план припрема, односно оно шта играче очекује у наредном периоду.

-Стартујемо данас, а 28. јануара идемо у Анталију, гдје остајемо до 9. фебруара. Прије тога ћемо 26. јануара против Металегеа одиграти пријатељску утакмицу, овдје у Бањалуци. Доста играча је на проби. Циљ се зна, повратак у Премијер лигу, а велике амбиције имамо и у Купу БиХ - јасан је био Лукендић.

Спортски сектор има пуне руке посла. Појачања треба очекивати већ од сутра. На мети су слободни играчи, али и појединци који имају клубове. Неколицина момака је на проби, а из Љубљане се чекају инфорамције око доласка Боатенга на позајмицу.

-Већ сутра нам долази Кенан Тополовић, који је бранио за Интер из Запрешића, такође, очекујемо и Алмедина Зилкића, некадашњег играча Тузла Ситија. Нећу да кријем у преговорима смо и са Немањом Јаничићем око повратка у наш клуб. Додао бих да је и Бојан Буразор продужио уговор с Борцем на годину и по дана - рекао је спортски директор Борца Марко Максимовић.

Борац ће у Анталији одиграти четири пријатељске утакмице, а за сада је познато само да ће 1. фебруара ривал "црвено – плавима" бити екипа руског премијерлигаша Ахмата из Грозног. Генерална проба предвиђена је за 19, односно 20. фебруар против Олимпије у Термама Чатеж.