latinica  ћирилица
16/01/2019 |  08:20 ⇒ 08:21 | Аутор: СРНА

Возачи опрез: Поледица на путевима

У Републици Српској овог јутра вози се по претежно влажним коловозима, поледице има и у нижим и у вишим подручјима, док у планинским предјелима и преко превоја мјестимично има угаженог снијега, посебно на правцима Тисовац-Кнежево-Угар, Сарајево-Рогатица, Власеница-Хан Пијесак, Трново-Фоча и Гацко-Тјентиште.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

На регионалном путу Улог-Кланци на превоју Морине привремено је обустављен саобраћај због сњежних сметова.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на опасност од одрона камења и земље на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, те на могућност обрушавања сњежних лавина, нарочито на магистралном путу Добро Поље-Брод на Дрини.

Из АМС апелују да возачи на свим путним правцима возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.

Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута Приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају на том дијелу пута.

Због изградње наплатне станице "Чатрња" на ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош и постављена је привремена сигнализација.

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се обуставља на 10-так минута и пропушта наизмјенично једном траком.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

На дионици магистралног пуа Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због активираних клизишта једном траком наизмјенично се саобраћа на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току је изградња тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена је привремена сигнализација.

Због радова на изградњи пјешачке стазе на регионалном путу Обудовац-Лончари на снази су измјене у одвијању саобраћаја.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 часова до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе "М3" а због радова на санацији клизишта.

Забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранса" Зворник, који саобраћају на редовним линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Теслић два-граница Република Српска/Федерација БиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју Федерације БиХ видљивост је због магле смањена на дионицама Сарајево-Зеница, Коњиц-Мостар и Јабланица-Прозор.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.