latinica  ћирилица
16/01/2019 |  11:54 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Разматрана уписна политика за наредну академску годину (ФОТО)

На сједници Проширеног колегијума и Сената Универзитета у Бањалуци разматрана је уписна политика за наредну академску годину.

Кључни проблем Универзитета јесте значајна демографска рецесија, због чега се очекује упис мањег броја студената у академску 2019/2020. годину.

Подсјетимо да су раније одређени студијски програми укинути.

На данашњој сједници на којој уз декане свих факултета учествују и сенатори Универзитета, али и представници ресорног министарства, разматра се могућност рационализације одређених студијских програма.

"Биће анализирана ситуација и демографска ситуација, заинтересованост студената за поједине студијске програме... У претходном периоду ми смо такође, од јула до сада извршили модернизацју појединих студијских програма", рекао је Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањалуци.

Срђан Рајчевић, министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске каже да је циљ да Министарство добије праву слику стања.

"Желимо да се на основу те слике направи одређена рационализација и са аспекта тржишта рада који студијски програми су потребни у будућности", навео је Рајчевић.