latinica  ћирилица
16/01/2019 |  14:38 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

У четвртак умјерено облачно

У Републици Српској и ФБиХ у четвртак се у сјеверним, сјеверозападним и југозападним дијеловима очекује умјерено облачно вријеме, повремено и са слабом кишом и снијегом у вишим подручјима, док се у осталим предјелима очекује сунчано.

Ујутро ће бити умјерено до потпуно облачно и суво. Током дана у већини крајева мало до умјерено облачно и сунчано, понегдје промјенљиво облачно са доста сунчаних интервала.

Предвече се очекује наоблачење са југозапада које ће условити кишу на југу и југозападу, која ће падати и током ноћи.

Дуваће слаб до умјерен југозападни вјетар, а у Херцеговини слаб источни и сјевероисточни. Крајем дана и у вечерњим часовима у Крајини се очекују јаки удари југа.

Јутарња температура од минус шест до нула, на сјеверу и сјеверозападу од два до осам, на југу од један до пет, а дневна од три до девет на југу Херцеговине, сјеверу и сјеверозападу до 12 степени Целзијусових.

У Српској и ФБиХ данас је сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница и Гацко минус шест, Невесиње и Соколац минус четири, Иван седло минус два, Ливно минус један, Билећа, Чемерно и Рудо нула, Шипово и Бугојно један, Сарајево, Требиње и Вишеград два, Фоча, Сребреница, Јајце и Мостар три, Хан Пијесак, Груде и Зеница четири, Мркоњић Град и Широки Бријег пет, Дринић и Столац шест, Добој, Нови Град и Неум осам степени Целзијусових.

У Приједору је данас у 13.00 часова измјерена температура ваздуха девет степени Целзијусових, Рибнику и Тузли 10, Српцу, Бијељини и Санском Мосту 11, Брчком и Градачцу 12 и Бихаћу 14 степени Целзијусових.