latinica  ћирилица
16/01/2019 |  20:53 ⇒ 20:57 | Аутор: СРНА

Подгорица: Кнежевићу притвор, Стијеповићу саслушање

Виши суд у Подгорици одредио је притвор од најдуже мјесец дана власнику Атлас групе и Атлас банке Душку Кнежевићу, док је Специјално државно тужилаштво упутило захтјев за саслушање бившем градоначелнику Подгорице Славољубу Стијеповићу због случаја "Коверат".
Душко Кнежевић (фото: atlasfoundation.me) -
Душко Кнежевић (фото: atlasfoundation.me)

Портпарол Вишег суда Аида Музуровић изјавила је црногорским електронским медијима да је судија за истрагу у овом суду на приједлог Специјалног тужилаштва одредио притвор Кнежевићу, који је званично осумњичен за злоупотребу у привредном пословању, чиме је буџет оштећен за 1,94 милиона евра.

За власником Атлас групе расписана је национална потјерница јер се не налази у Црној Гори, већ у Лондону, а хапшење је крајем децембра наложила специјални тужилац Лидија Вукићевић.

Кнежевић се терети да је од 2008. до 2017. године отворио и угасио више фиктивних фирми, те да је био на челу криминалне групе.

Саслушање Стијеповића услиједиће током ове седмице.

Истрага је покренута након што се појавио снимак на којем Кнежевић Стијеповићу уручује коверту са 97.500 евра пред локалне изборе у Подгорици.

Кнежевић је рекао да је Стијеповићу послао 200.000 долара за финансирање кампање Демократске партије социјалиста /ДПС/, али да му је он тражио да их конвертује у евре како би их могао подијелити партијским активистима на терену.