latinica  ћирилица
16/01/2019 |  22:46 | Аутор: Б92

ЕК: Валенсија прејака за Звезду

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у трећем колу друге фазе Еврокупа од Валенсије резултатом 92:76.
Кошаркаши Звезде (фото:б92) -
Кошаркаши Звезде (фото:б92)

Црвено-бијели су савладали на другом гостовању заредом, послије пораза од Уникахе у прошлом колу и сада имају скор од једне побједе и два пораза.

Валенсија је остала са максималним учинком послије три одиграна кола и јако је близу пласмана међу најбољих осам екипа овогодишњег издања Еврокупа.

Звезда је друго гостовање у Шпанији заредом отворила јако добро. Играла је брзо и ефикасно и дошла до почетне предности коју је чувала све до краја прве четвртине.

У наставку дуела Валенсија је полако кренула да се "буди" и да стиче предност, која је расла из минута у минут. Црвено-бијелима је стао шут и Валенсија је ухватила препознатљив ритам.

Упркос доброј игри Звезда је на полувремену губила, али је имала реалну наду с обзиром да је заостатак био од пет поена.

У трећој четвртини видјели смо одличну игру Џоа Регленда који је био убједљиво најбољи играч Звезде на овом дуелу.

Регленд је и асистирао и играо добру одбрану, али је прије свега био добар поентерски.

Ипак, Звездина солидна одбрана се "распала" у другом полувремену, али треба дати заслуге и кошаркашима Валенсије које су проценат шута довеле на завидан ниво.

У посљедњих 15 минута утакмице ређали су се добри напади Валенсије чија је офанзива била све "течнија", а самим тим и предност већа. Посљедњи "трзај" за црвено-бијеле било је дјело Филипа Човића, али је првак Србије на крају ипак убједљиво поражен.

Поменути Регленд је био убједљиво најбољи у Звезди и на крају је имао 21 поен. Били Берон је уписао 11 поена, а нико више из редова црвено-бијелих није био двоцифрен. Мухамад Фаје је имао девет поена и пет скокова, док је исти број поена убацио и Филип Човић.

У побједничком саставу истакао се Бојан Дубљевић са 14 поена и осам скокова. Вил Томас је на крају имао 13, Мет Томас 11, а Ђоан Састре и Сем Ван Росом по десет поена.

У наредном колу Звезда ће имати прилику да се реваншира Валенсији на домаћем паркету 23. јануара у Београду.