latinica  ћирилица
17/01/2019 |  18:22 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Цвијановићева и Додик са Путином: Сарадња се успјешно наставља (ФОТО)

У Београду је одржан састанак предсједника Руске Федерације Владимира Путина са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Путин је изразио задовољство поновним сусретом са Додиком и честитао изборну побједу. Подсјетио је на добре односе Русије и Српске и заједничке пројекте који се успјешно реализују.

Цвијановићева и Додик са Путином у Београду (Фото: РТРС)

Додик је пренио Путину да је Српска спровела изборне резултате и прва у БиХ формирала власт. Рекао је руском предсједнику да постоје застоји у формирању власти на нивоу БиХ.

- У БиХ се стално нешто условљава. Бошњачка страна формирање власти условљава прихватањем НАТО пута БиХ, што ми модлучно одбијамо, тако да ће примјена изборних резултата потрајати - рекао је Додик.

Он је истакао да је у току реализација заједничких пројеката у области енергетике и нагласио да Република Српска жели да учествује у гасоводу Турски ток, те да је у складу с тим припремила пројектну документацију јер је за њу то врло важно.

Цвијановићева и Додик са Путином у Београду (Фото: РТРС)

Додик је нагласио важност наставка производње у рафинерији нафте у Броду, али и учешће руских компанија у реконструкцији двије термоелектране.

Предсједница Српске поручила је раније данас да Српска са Русијом има много заједничких пројеката и да је важно задржати добар ниво разумијевања и ширити сарадњу.