latinica  ћирилица
18/01/2019 |  09:37 ⇒ 10:08 | Аутор: sputniknews.com

Трамп и Ким ће се поново састати?

Разговори на високом нивоу, са циљем да се договоре сви детаљи око другог самита америчког и сјевернокорејског председника Доналда Трампа и Ким Џонг Уна, одржаће се у петак у Вашингтону, изјавила су двојица високих америчких званичника.
Доналад Трамп и Ким Џонг Ун - Фото: AP
Доналад Трамп и Ким Џонг УнФото: AP

Како се наводи, очекује се да се амерички државни секретар Мајк Помпео састане са сјевернокорејским шефом обавештајне службе Ким Јонг Чолом у једном хотелу у Вашингтону, а како претпостављају званичници након тога Ким Јонг Чол би могао да посети и Белу кућу и састане се са Трампом, преноси АП.

Иако ни америчка ни сјевернокорејска страна нису потврдиле да ће доћи до састанка, агенције су раније јуче пренијеле да се Ким Јонг Чол укрцао у Пекингу на лет за Вашингтон.

Званичник Беле куће рекао је агенцији да су се "бројне позитивне ствари" догодиле у вези денуклеаризације Сјеверне Кореје, као и да су Трамп и сјевернокорејски лидер установили добре односе, пренео је Тањуг.

Први састанак Трампа и Кима одржан је прошле године у Сингапуру и тада је договорена денуклеаризација Корејског полуострва.