latinica  ћирилица
18/01/2019 |  15:28 ⇒ 15:47 | Аутор: СРНА

Вучковић: На рачуну Фонда око шест милиона КМ

На рачуну Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству тренутно је на располагању око шест милиона КМ, изјавила је за Срну вршилац дужности директора овог фонда Јасминка Вучковић.
Јасминка Вучковић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија) -
Јасминка Вучковић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија)

Вучковићева је рекла да је Фонд до сада одобрио 74 захтјева за лијечење и дијагностику 64 дјеце у иностранству и за то је уплаћено око 1,8 милиона КМ.

Она је навела да је, од укупно очекиваног прихода од 141.647 КМ, на рачуну Фонда под врстом прихода који се односи на обавезе општина и градова Републике Српске до 31. децембра 2018. године уплаћено 102.463 КМ.

- Анализом свих прихода током 2018. године примијетили смо да су се дешавале грешке приликом уплате доприноса у смислу кориштења погрешне врсте прихода. Могуће је да су у овој анализи недостајућа средства измирена на начин да су општине и градови можда користили погрешну шифру за врсту прихода - рекла је Вучковићева.

Вучковићева је рекла да је Фонд прослиједио свим општинама и градовима списак неплаћених обавеза на одређени дан, те да су општине и градови дужни да до почетка фебруара потврде Фонду оно што су уплатили и оно што дугују.

- Ријеч је о износу од око 40.000 КМ којег дугују градови и општине Фонду и вјерујем да ћемо до завршних рачуна до краја фебруара имати све уплате - додала је Вучковићева.