latinica  ћирилица
18/01/2019 |  22:07 ⇒ 19/01/2019 | 13:07 | Аутор: РТРС

Бијељина: Дјеца погинулих бораца оштро одговорилa Пернару (ВИДЕО)

Чланови Одбора дјеце погинулих бораца Бијељина оштро су одговорили хрватском политичару и оснивачу Живог зида, Ивану Пернару на изјаву да је "Република Српска творевина која је створена на нестанку Хрвата из босанске Посавине".

Бранислав Шушљак, син погинулог борца Војске Републике Српске, упитао је Пернара на трибину у Бијељини како је могао рећи за Републику Српску да је настала на нестанку Хрвата и значи ли то да је и Хрватска геноцидна држава, што је Пернар покушао да игнорише и промијени тему разговора.

- Ја ћу вас питати зашто стотине хиљада Срба прогнано са подручја Хрватске? Спомињете Радована Караџића и Ратка Младића, да ли сте споменули Фрању Туђмана? То нисте споменули - рекао је Шушљак и додао - када би један Србин рекао да је Хрватска геноцидна творевина и отишао у Загреб или Сплит ноћ би га појела.

Он је позвао на напуштање Пернаровог предавања.

- Нема смисла да на тај начин ви коментаришете да је Република Српска геноцидна творевина, не улазим у то како сте ви коментарисали ХДЗ. Ево ја одлазим и позивам све Србе да напусте предавање - након чега се већи број присутних запутио ка излазу.

Позната је и подршка Пернару која стиже из Републике Српске, а долази од ПДП-овог политичара Драшка Станивуковића, као и Стефана Благића из Рестарта.

Након његових изјава, реаговао је и посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске, Срђан Мазалица, који је отворено питао Станивуковића да ли се и он залаже за укидање Републике Српске.