latinica  ћирилица
19/01/2019 |  11:07 | Аутор: СРНА

Хрватска: Полицајац пуцао у кријумчара миграната

Хрватски полицајац пуцао је на Истарском ипсилону на возило у коме су кријумчарени мигранти са Косова, након што је возач кренуо да га удари.

Из истарске полиције су навели да повријеђених у јучерашњем инциденту није било, те да се за возачем интензивно трага.

Инцидент се догодио јуче послијеподне када су полицајци према Пазину уочили сумњиво возило марке "шкода", за које је претходно постојала информација да се доводи у везу с могућим кријумчарењем људи, преносе хрватски медији.

Полиција је покушала да заустави возило уз употребу свјетлосних и звучних сигнала, али је то возач игнорисао, те наставио да се креће великом брзином све до дијела пута на коме се изводе радови и саобраћај одвија једном траком.

"Наиласком на колону возила непознати возач се зауставио и у том тренутку из возила су изашле четири непознате особе, које су побјегле у шуму", наводи се у саопштењу истарске полиције.

Полиција даље наводи да је њихов колега пришао возилу, али да је возач, намјеравајући да побјегне, возилом кренуо према полицијском службенику.

"Како би отклонио опасност за властити живот и за живот других особа, с обзиром на то да је возач кренуо обилазити заустављена возила да би наставио вожњу траком намијењеном за возила из супротног смјера, полицијски службеник је испалио хитац према гумама", објаснили су из истарске полиције.

Возач је затим побјегао са лица мјеста, а возило је пронађено километар даље.

Полиција је синоћ пронашла особе које су побјегле из возила, а ријеч је о незаконитим мигрантима са Косова.