latinica  ћирилица
20/01/2019 |  14:07 | Аутор: СРНА

У понедјељак без падавина у Семберији и на сјеверу

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се слаба киша очекује у Херцеговини и Подрињу, а снијег у осталим крајевима, осим на сјеверу и у Семберији, гдје неће бити падавина.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

У току ноћи у нижим крајевима на југу, југоистоку и истоку падаће киша, а снијег у вишим крајевима. Падавине ће се током дана проширити и на остале крајеве, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од минус три до два, на југу око четири, а у вишим предјелима на западу око минус шест степени. Дневна температура кретаће се од минус два до три степена на западу и сјеверу, од пет до девет на истоку и југу, а у вишим предјелима око минус четири.

Дуваће слаб и промјењив сјевероисточни вјетар, на југу умјерен југоисточни.

Метеролози су и за наредне дане најавили период облачног и прохладног времена са мјестимичним снијегом, који ће бити слабији на сјеверу, а чешћи у централним крајевима и на истоку гдје ће доћи до формирања сњежног покривача. И јутарња и дневна температура ваздуха неће имати већа одступања од данашњих вриједности.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме. Прије подне снијег је падао понегдје у централним и источним подручјима, а слаба киша на сјеверу и југоистоку Херцеговине.

Најнижа температура ваздуха данас је измјерена на планинама. На Бјелашници је у 13.00 часова било минус пет, на Мраковици минус два, а на Мањачи минус један степен.

У Кнежеву, Крупи на Уни, на Иван Седлу и у Градачцу измјерена је нула степени, на Чемерну, у Тузли и Бихаћу један, на Хан Пијеску, у Бијељини, Добоју, Гацку, Мркоњић Граду, Зворнику, Сребреници, Новом Граду, Шипову, Санском Мосту и Бугојну два, у Бањалуци, Брчком, Српцу, Рибнику и Ливну три, у Источном Сарајеву и на Сокоцу четири, Фочи пет, у Невесињу шест, Билећи и Рудом седам, Требињу и Вишеграду осам, Грудама девет, а у Широком Бријегу, Неуму и Мостару 10 степени Целзијусових.