latinica  ћирилица
20/01/2019 |  19:59 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Рекордна зимска сезона на Козари

Козара у 2018. години биљежи рекордан број посјета. 130.000 посјетилаца резултат је квалитетног рада и проширење капацитета у претходном периоду. Одлични услови и природне љепоте, само су неки од разлога због којих је Козара сваке године све посјећенија.

Пјешачке, бициклистичке и трим стазе љети, а зими двије скијашке стазе, жичаре, беби лифт и вјештачки снијег - све то употпуни зимску сезону.

Број посјетилаца удвостручи се током скијашке сезоне, а свему доприноси чињеница да је Козара и даље најјефтинија скијашка дестинација у регији. 

- Осим историјских знаменитости које се налазе на подручју Мраковице, ту је и велики број планинарских и пјешачких стаза, адреналински парк, авантура парк, едукативне стазе и све оно што допуњује садржај и наравно угоститељска понуда која се налази на подручју Националног парка Козара - каже Амира Ганић, директорка Туристичке организације Приједор.

Туристичком сезоном и обарењем рекорда посљедње четири године задовољна је и управа Националног парка.

- Сви који дођу у НП Козара буду задовољни и увијек се радо враћају, а ми се надамо да ћемо овај рекорд и сљедеће године помјерити навише - каже Драган Ромчевић, директор Националног парка.

Иако је зими најпосјећенија, Козара привлачи туристе током цијеле године који уживају у пјешачењу, планинарењу и другим бројним садржајима. Због тога, сваке године, биљежи све већи број посјетилаца.