latinica  ћирилица
21/01/2019 |  08:24 ⇒ 08:48 | Аутор: РТРС

АО: Раонић убједљив против Зверева

Милош Раонић је нови четвртфиналиста на Аустралијан Опену. Канађанин је у три сета био бољи од четвртог носиоца, Александера Зверева, 6:1, 6:1, 7:6 (5).

Била је то заиста импресивна партија тенисера из Канаде, који је посебно бриљирао у прва два сета у којима је млади Зверев освојио само два гема.

За разлику од Раонића, који је сервирао одлично, и који је до сада на турниру сакупио 107 неодбрањивих сервиса, Зверев је направио чак десет дуплих грешака.

Преслабо за меч таквог значаја, тако да није никакво изненађење што је поражен у три сета. Осим у трећем, све остало било је за заборав што се тиче шампиона АТП тур финала у Лондону.

Да ствари буду горе по њега, током меча, тачније при резултати 6:1, 4:1 за Раонића, толико се изнервирао да је у паузи поломио рекет у парамрарчад!

Осам пута је ударио њим о терен, избацио је сву нагомилану фрустрацију из себе и наравно, добио опомену.

Имао је шансу Зверев у трећем сету да се врати у игру, али Раонићев сервис је опет дошао до изражаја када је било најважније, али и одличне паралеле из бекхенда у неколико наврата.

Меч је трајао два часа и два минута, а колико је био доминантан играч рођен у Црној Гори види се по броју брејк лопти, имао их је чак 20, за разлику од Зверева који је имао само једну прилику. И у осталим параметрима доминирао је Раонић, у директним поенима (45-23), а у ас ударцима (15-7).

У борби за полуфинале Раонића чека побједник дуела Борна Ћорић - Лукас Пујол.