latinica  ћирилица
21/01/2019 |  14:57 ⇒ 15:54 | Аутор: РТРС

Дејтонски споразум најбољи рецепт за "босански лонац"

Став СНСД-а јесте да о ревизији Дејтонског споразума највише говоре они који том споразуму никада нису дали шансу, а то је првенствено бошњачка страна у БиХ, рекао је за РТРС портпарол СНСД-а Радован Ковачевић, коментаришући изјаву турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана да је Дејтонски споразум потребно ревидирати, јер није донио рјешење за БиХ.
Радован Ковачевић - Фото: nezavisne novine
Радован КовачевићФото: nezavisne novine

Каже да су они ти који су увијек прижељкивали да Дејтон буде само корак до остваривања онога што су били њихови ратни циљеви, а то је БиХ у којој влада принцип један човјек - један глас, што у преводу значи, којом владају Бошњаци.

"То је за нас апсолутно неприхватљиво. Ми у СНСД-у сматрамо да је Дејтонски споразум најбољи рецепт, који је икада написан за 'босански лонац'", рекао је Ковачавић.

Додао је да у странци сматрају да, иако Република Српска уважава једну моћну земљу као што је Турска, али да она, како каже, нажалост, заступа интересе бошњачке стране.

"Мислимо да је то нешто што је неприхватљиво и нешто што није добро. Једино што је добро, као порука од било кога ко није у БиХ, јесте да је будућност ове земље само у договору три конситутивна народа и два ентитета, дакле у Дејтонском споразуму", нагласио је Ковачевић.

Повезане вијести:

Ердоган: Дејтонски споразум треба ревидирати