latinica  ћирилица
22/01/2019 |  08:32 ⇒ 08:56 | Аутор: РТС

Карењо-Буста изгубио, па доживио нервни слом (ВИДЕО)

Кеи Нишикори савладао је Пабла Карењо-Бусту са 3:2 у сетовима и у четвртфиналу Аустралијан опена играће против Новака Ђоковића. Ипак, тријумф Јапанца остао је у сјенци једне спорне судијске одлуке у финишу меча, која је у потпуности избацила из равнотеже Шпанаца, који је касније доживио и прави мали нервни слом.
Пабло Карењо Буста - Фото: AP
Пабло Карењо БустаФото: AP

Изједначени борбу водили су Карењо-Буста и Кеи Нишикори, па је после готово пет сати игре побједника требало да одлучи супертајбрејк (игра се до десет поена) у петом сету.

Шпанац је био надомак побједе, водио је 8:5, када је дошло до спорне судијске одлуке која, макар индиректно, утицала на коначан исход.

Наиме, послије форхенда Карењо-Бусте, лопта је погодила врх мреже и прешла на другу страну, а линијски судија је, с малим закашњењем, досудио аут.

Шпанац је тражио челенџ и био у праву, али је главни судија меча Томас Свини ипак досудио поена за Нишикорија, тврдећи да је Јапанац одиграо ударац прије узвика линијског судије.

Карењо-Буста је изгубио и наредна четири поена, очигледно под утиском претходног поена, а послије меча бурно је реаговао – бацао је своју торбу по терену, али и викао на главног судију меча.


 
Када су се страсти смириле, Карењо-Буста се извинио за своје понашање.

"Веома сам тужан јер сам након пет сати игре, пет сати велике борбе напустио терен на начин који није коректан. Ја нисам био коректан. Веома ми је жао, нисам то ја. Али, мислим да је судија погријешио. Био је близу и погријешио је. Након тога сам покушао да одем што брже са терена јер сам изгубио главу у том тренутку. Тешко ми је што на овакав начин напуштам Аустралијан опен јер мислим да сам играо веома добро. И Кеи је играо добро и жао ми је што одлазим овако", рекао је Шпанац на конференцији за новинаре.

На крају свега, Карењо-Буста иде кући, док ће Кеи Нишикори у четвртфиналу игати против старог ривала – најбољег тенисера свет Новака Ђоковића.