latinica  ћирилица
22/01/2019 |  08:52 ⇒ 09:01 | Аутор: Б92

Борба за полуфинале - Ђоковић са Нишикоријем у сриједу од 9.30

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић играће против Кеија Нишикорија четвртфинале Аустралијан опена у сриједу од 9.30 по средњоевропском времену.
Кеи Нишикори и Новак Ђоковић (фото: tennisworldusa.org) -
Кеи Нишикори и Новак Ђоковић (фото: tennisworldusa.org)

Дуел Ђоковића и Нишикорија, првог и осмог носиоца на првом Гренд слему, једини је у вечерњем термину на "Род Лејвер арени" и по локалном времену ће почети од 19.30.

Њих двојица ће на тај начин заокружити веома богат програм на највећем стадиону у комплексу који ће од 1.00 отворити Наоми Осака и Елина Свитолина.

Јапанка и Украјинка ће се осим пласмана у полуфинале борити и да остану у конкуренцији за прво мЈесто WТА листе по завршетку Ози опена, након чега ће услиједити мечеви Венус Вилијамс – Каролина Плишкова, односно Милош Раонић – Лука Пуј.

Ђоковић је до четвртфинала стигао побједом над Данилом Медведевим у четири сета, претходно је савладао Мичела Кругера, Жо-Вилфрида Цонгу и Дениса Шаповалова.

С друге стране, Јапанац ће бити још уморнији јер је против Пабла Карења Бусте на терену провео више од пет сати.

Новак и Кеи су се до сада састајали 17 пута, српски играч води 15-2 у побједама и у серији је од 13 узастопних тријумфа над момком из Шиманеа. Последњи пут су се састали на УС опену прошле године, када је Ђоковић у полуфиналу рутински славио – 6:3, 6:4, 6:2.

Побједник овог меча ће се за финале борити са побједником споменутог дуела Раонића и Пуја.