latinica  ћирилица
22/01/2019 |  13:32 | Аутор: СРНА

Пале: Зимска сезона на Равној планини боља од претходне

Овогодишња зимска сезона на Равној планини на Палама је према посјећености и условима за скијање боља од претходне, која је била рекордна, рекла је Срни портпарол Ски-центра "Равна планина" Ана Радојковић.
Скијалиште "Равна планина" на Палама - Фото: СРНА
Скијалиште "Равна планина" на ПаламаФото: СРНА

Радојковићева је навела да је успјешна сезона на Равној планини резултат адекватно уређених ски-стаза, високог квалитета услуга, уз приступачне цијене ски-паса и опреме за изнајмљивање, те бројних погодности као што су бесплатан паркинг, ски-вртић, стазе за санкање, најмодернији сервис за одржавање скија и организована школа скијања.

Она је додала да су попуњени сви смјештајни капацитети, те да је забиљежен и пораст броја новоизграђених смјештајних јединица.

"То потврђују не само пословни подаци фирме `Мајнекс` о оствареним приходима, већ и подаци локалних туристичких организација, угоститељских објеката и власника смјештајних јединица који је већ сматрају за једну од бољих сезона посљедњих година. Са правом можемо рећи да је зимски туризам општине Пале ове године у највећој мјери ослоњен на Равну планину", наводи Радојковићева.

Она је рекла да Ски-центар "Равна планина" дневно може угостити око 5.000 посјетилаца и истиче да су викендима веома близу тог броја.

"У јануару је повећан прилив и страних и домаћих гостију због празника и зимског распуста. У структури укупних долазака, највећи је број домаћих туриста", каже Радојковићева

Она је додала да је на Равној планини највећи број гостију из Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, а од претходне сезоне све су чешћи гости из Мађарске, Пољске, Чешке, па и Грчке.

Радојковићева је изјавила да Ски-центар за сада не располаже смјештајним капацитетима, па се као један од примарних пројеката намеће изградња хотела на полазној станици гондоле капацитета 120 соба, што је планирано за прољеће.

Она подсјећа да је за општину Пале од немјерљивог значаја завршетак пројекта кабинске жичаре-гондоле од Пала све до Јахорине, за који постоји значајна подршка свих нивоа власти, а који би дао велики допринос развоју не само зимског туризма, већ и велики значај развоју капацитета и туристичких садржаја како би сезона трајала 365 дана у години.