latinica  ћирилица
22/01/2019 |  16:08 ⇒ 16:09 | Аутор: Б92

Циципас жели титулу преко Ђоковића и Надала

Грчки тенисер Стефанос Циципас жели да одигра савршен турнир и освоји Аустралијан опен побjедама против најбољих на свијету.

Циципас је изненадио већину у Мелбурну побиједивши Роџера Федерера у четири одиграна сета у осмини финала турнира.

Послије Федерера на ред је дошао Роберто Баутиста Агут, који је прошао подједнако неуспјешно као Роџер, али највећи изазови Грку тек предстоје.

Његов противник у полуфиналу је нико други но легендарни Рафаел Надал, а ако прође њега очекује га, рекло би се, подједнако тежак дуел са највјероватније Новаком Ђоковићем.

Највеће изненађење мушког дијела АО ипак вјерује да тријумфи нису немогући.

"То би овај турнир учинило 'комплетним' (побиједити Федерера, Ђоковића и Надала) Срећан сам што играм против таквих противника јер ме они чине бољим тенисером и од њих сам достао научио. Другачије је играти против њих, легенди нашег спорта. Могу да анализирам њихову игру и да напредујем. У тим мечевима немам шта да изгубим, само да извучем позитивне ствари", казао је Циципас за грчким медијима у Мелбурну.

Прошле године Циципас није имао већин шанси у мечевима са Рафом, али вјерује да ће ове то бити другачије.

"Против Надала сам играо једанпут на шљаци и једанпут на бетону. Осјећао сам да могу да га побиједим у Торонту, иако ме је побиједио 6:2, 7:6. Сјећам се да сам се вратио у свлачионицу и обећао себи да ћу сљедећи пут против њега играти много, много боље. Послије меча сам много боље схватао све што он ради на терену, посебно на бетону", истакао је Циципас.

Грк је претходно поражен од Шпанца у Барселони доста убедљивије него у Торонту, 6:1, 6:2, а он за то "криви" подлогу.

"На шљаци је то тотално другачија прича. У Барселону нисам имао никакве шансе. Мислим да је он на апсолутно другом нивоу на шљаци, него што је на бетону. Видјећемо, биће интересантно. Говорим себи да могу да побиједим јер сада боље познајем његов стил. Боље схватам његову тактику и баш, баш желим да га побиједим", закључио је 20-годишњи Грк.