latinica  ћирилица
22/01/2019 |  18:26 | Аутор: СРНА

На Цетињу и у Бару заплијењена велика количина оружја

Полицијски службеници цетињског Одјељења безбједности су од лица чији су иницијали К.С. /54/ из Цетиња одузели три комада ватреног оружја, муницију, стартни пиштољ и импровизовани уређај за испаљивање муниције, саопштено је из црногорске Управе полиције.
Полиција Црне Горе  (Фото:ПорталРТЦГ) -
Полиција Црне Горе (Фото:ПорталРТЦГ)

Службеници Одјељења безбједности Цетиње пронашли су, сходно наредби судије за истрагу Основног суда у Цетињу, приликом претреса стана и других просторија које користи К.С. два пиштоља, пушку, стартни пиштољ, 102 комада муниције и импровизовани уређај за испаљивање муниције.

Службеници су обавили појачану контролу на територији Цетиња, контролисали 54 и санкционисали девет безбједносно интересантних особа.

У саопштењу се наводи да су службеници барске полиције јуче, поступајући на основу оперативних информација и по наредби судије за истрагу, претресли стан и друге просторије које користи В.В. /28/ из Бара.

Том приликом одузели су ловачку пушку, неиспаљену гранату, иницијално пуњење за гранату, свежањ барутних штапића, три колута спорогорећег штапина дужине пет метара, пет пластичних барутних пуњења велика количина муниције разног калибра.

"О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару који је наложио да се против В.В. и још једног лица С.В. /50/ из Бара, поднесе кривична пријава", саопштено је из црногорске Управе полиције.

Пронађено оружје, муниција и остала недозвољена средства биће упућени у форензички центар ради вјештачења.