latinica  ћирилица
23/01/2019 |  16:10 | Аутор: СРНА

Бореновић: Захтјев СДА је пут у сукобе и блокаду БиХ

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да захтјев СДА за промјеном назива Република Српска води "у неизвјесност, неповјерење, сукоб и потпуно блокаду БиХ" и поручио да ће Република Српска остати трајна и неупитна.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

"СДА овим преузима пуну одговорност за потпуни застој у развоју и будућности ове земље, а ми им поручујемо да ће Република Српска остати трајна и неупитна са свим својим уставним надлежностима", истакао је Бореновић.

Бореновић је рекао да је Република Српска под овим називом стекла свој међународни легитимитет Дејтонским споразумом и да СДА овим захтјевом показује да не поштује ни Устав БиХ нити постојеће уређење, саопштено је из ПДП-а.

Он је оцијенио да је такав захтјев СДА лицемјеран, изузетно штетан и злонамјеран потез који води у неизвјесност, неповјерење, сукоб и потпуно блокаду БиХ.

"СДА, која очигледно нема намјеру да се бави стварним проблемима у земљи, борбом против корупције, сиромаштвом, катастрофалним економским стањем, одласком младих, беспотребно ствара међунационалне тензије, што је очигледно њихова једина политичка агенда", сматра Бореновић.

Према његовим ријечима, од оваквих потеза ниједан Бошњак, Србин или Хрват неће живјети боље, али то је евидентно задње чиме СДА жели да се бави.