latinica  ћирилица
25/01/2019 |  17:55 ⇒ 26/01/2019 | 10:32 | Аутор: РТРС

Лукач смијенио више начелника управа МУП-а; Смијењени Илић, Кострешевић, Јевђенић...

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач донио је данас рјешење о кадровским промјенама на руководним позицијама у више основних организиционих јединица у МУП-у Српске.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Промјене су извршене у Управи полиције, Управи криминалистичке полиције, Управи за организовани и тешки криминалитет, Управи за борбу против тероризма и ектремизма, Управи за полицијску подршку, Служби за заштиту интегритета и законитости у раду, Полицијској управи Бањалука, Полицијској управи Добој, Полицијској управи Градишка и Полицијској управи Требиње, наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

РТРС сазнаје да су смијењени начелник Управе за организовани и тешки криминалитет Дарко Илић, начелник Управе криминалистичке полиције Синиша Кострешевић, начелник Управе полиције Драган Јевђенић, начелник Управе за борбу против тероризма и ектремизма Недељко Лубура и начелник Полицијске управе Бањалука Жељко Спасојевић.

Незванично сазнајемо да ће на мјесто начелника ПУ Бањалука бити именован Милош Бркић, док Спасојевић иде у Управу за полицијску подршку.

Умјесто Драгана Јевђенића, на мјесто начелника Управе полиције, биће именован Далибор Иванић из Приједора, досадашњи начелник ПУ Приједор. На мјесто Иванића долази Сретоја Вујановић. Јевђенић ће руководити Унутрашњом контролом МУП-а Српске.

Дарка Илића на челу Управе за организовани и тешки криминалитет замијениће Мишо Савковић. На чело Управе криминалистичеке полиције умјесто Синише Кострешевића долази Дарко Коврлија из Бијелиње.

На чело ПУ Требиње умјесто Жарка Лакете ће Синиша Лакета.

Начелник ПУ Добој Дмитар Врачар враћа се на своје радно мјесто у Бањалуци, а умјесто њега долази Далибор Радаковић.