latinica  ћирилица
02/02/2019 |  15:09 ⇒ 15:45 | Аутор: СРНА

Стевандић: Република Српска једини функционални дио БиХ

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да је Република Српска једини функционални дио БиХ и да то треба пренијети и на Савјет министара који би требало да формирају изборни побједници.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"У Савјету министара треба да партиципирамо као изборни побједници, јер смо дио изборне побједе Републике Српске, која, према нашој пројекцији, треба да буде снажна, уједињена и ослоњена на своје институције. Само такви ћемо бити спремни за све изазове", рекао је Стевандић новинарима у Добоју након сједница Главног одбора и Предсједништва Уједињене Српске.

Стевандић каже да је такво јединство адекватан одговор на иницијативе које долазе од СДА.

Он је оцијенио да политичари из Федерације БиХ нападима на Српску и креирањем афера траже излаз из тренутно лоше политичке ситуације која влада у том ентитету.

"Они нису способни да организују Федерацију и то је дио пропасти БиХ, а не успјешна и организована Републике Српска", навео је Стевадић.

Изјаву министра иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игора Црнатка да БиХ треба да слиједи пут Црне Горе за прикључење у НАТО и да је СНСД "кривац за неактивирање Акционог плана за чланство /МАП/, Стевандић оцјењује као губитак компаса људи који су одбачени од властитог народа.

"Констатовали смо данас да је Уједињена Српска остварила све своје изборне резултате са потенцијалом да будемо још већа и раширенија политичка организација и да смо задовољни са досадашњим учешћем у Влади", рекао је Стевандић.

Он истиче да је постављени циљ да Уједињена Српска на Скупштини која ће бити одржана у мају има формираних више од хиљаду мјесних одбора и комплетирану организацију.

Он каже да је Костадин Васић данас изабран у Предсједништво и да је овај орган све функционалнији.

Васић је рекао да је почаствован избором за потпредсједника Уједињене Српске из Изборне јединице седам.

Предсједник добојског одбора Уједињене Српске Ранкица Панић каже да су у претходном договору са руководством странке дали подршку независном кандидату Борису Јеринићу на пријевремним изборима за градоначелника Добоја, који ће бити одржани 17. фебруара.