latinica  ћирилица
02/02/2019 |  16:51 ⇒ 03/02/2019 | 09:18 | Аутор: РТРС

Чланови приједорског СДС-а упутили отворено писмо Говедарици

Чланови приједорског СДС упутили су отворено писмо предсједнику странке Вукоти Говедарици о коме траже да престане растјеривати дугогодишње чланове из странке и дезинтеграцију партије, те омогући спровођење унутарстраначких избора у СДС Приједор.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

"Господине Предсједниче СДС Републике Српске, Вашом одлуком од прије двије године о распуштању ГО СДС-а Приједор, започет је процес дезинтеграције, укључујући и СДС у Приједору. Од тада па до данас најмање пет писаних захтјева смо Вам слали, са циљем да се састанете са десет најбољих предсједника МО СДС-а у Приједору , а Ви сте то сваки пут одбили," наводе чланови СДС-а у отвореном писму Говедарици.

Како стоји у писму, нерад и неред новоизабраног руководства у Приједору (није формирани Извршни одбор ни до данас нити остала тијела Странке) је довео до изузетно слабих резултата на задњим парламентарним изборима.

"Из тога разлога 170 чланова Скупштине СДС-а Приједор је својим потписима тражило сазивање вандредне скупштине СДС-а у Приједору, Ви сте били позвани, али, као и до сада, Ви сте то игнорисали. Ванредна скупштина је одржана 13.01.2019.год и сходно статутарним овлаштењима смијенила дотадашњег Предсједника Градске организације Српске демократске странке у Приједору, распустила Градски одбор странке и изабрала Комисију за спровођење унутарстраначких избора у СДС-а у Приједору. О одлукама донесеним на тој скупштини сте упознати, након чега сте позвани да се разговара о даљној консолидацији СДС-а у Приједору. Ви сте то одбили и изрекли мјеру искључења из СДС-а Свети Кременовићу, који је предсједавао вандредном скупштином СДС-а, јер је био замјеник предсједника Градског одбора СДС-а у Приједору," наведено је у писму.

Чланови СДС-а из Приједора додају да је Говедарица овим својим потезом прећутно подржао смијењеног предсједника ГО СДС-а Приједор, који сада неутемељено сједи у канцеларији Предсједника СДС-а Приједор, користи страначки печат и просторије на самовољан начин и обмањује јавност како он није смијењен.

"Све ово, Ваше понашање и понашање господина Милана Тубина растјерује поштене дугогодишње чкланове СДС-а у Приједору. Тражимо од Вас да новоформираној Комисији за спровођење унутарстраначких избора у СДС-у Приједор омогућите кориштење званичних просторија странке у Приједору (довољно је да упутите допис у канцеларију странке). Такође Вас и даље позивамо на разговор, овај пут са члановима поменуте Комисије," наведено је у отвореном писму.

"Тражимо да покренете активност на спровођењу редовних унутарстраначких избора у СДС-у Републике Српске, у чије изборне термине би се укључила и Комисија за спровођење унутарстраначких избора СДС-а Приједор. Позивамо Вас да позовете све симптизере СДС-а и чланове СДС-а да се укључе у унутарстраначке изборе и да се тако прекине са расипањем чланства и симпатизера СДС-а," апелују чланови СДС-а Приједор, њих 557, који су потписали петицију упућену Говедарици.