latinica  ћирилица
03/02/2019 |  14:54 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Заједнички политички блок био би од интереса за Српску

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић сматра да би формирање заједничког политичког блока странака из Републике Српске у Сарајеву било од интереса за Српску.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је рекла новинарима у Бањалуци да су закључци Извршног комитета СНСД-а важни и да је СНСД понудио оно што сматра да је од интереса за Републику Српску.

"Сваки нормалан политичар свјестан је изазова пред којим се налазимо и притисака које врло често долазе из политичког Сарајева, негдје и из окружења и на глобалном плану и било би важно да они то разумију и да треба да наступамо заједно у оквиру истог политичког блока", истакла је Цвијановићева, која је и предсједник Републике Српске.

Према њеним ријечима, то не значи да треба да буду једна политичка групација, али када су национални интереси у питању, када се треба супротставити изазовима те врсте, логично је и природно, поготово у БиХ, окупити се и наступати заједно.

"Надам се да ће опозициони блок препознати ту велику шансу и одговорност да сваки пут наступамо заједно и да на тај начин скинемо притисак са Републике Српске", рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је додала да људи у СНСД-у припадају озбиљној политичкој партији која много година ужива подршку грађана због своје националне освијешћености и што сваком питању прилазе озбиљно.