latinica  ћирилица
05/02/2019 |  15:12 | Аутор: СРНА

Милетић: Правда ће стићи кад-тад

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Душко Милетић рекао је да ће правда кад-тад изаћи на свјетло дана јер српска страна није била одговорна за експлозију у којој је на данашњи дан 1994. године на сарајевској пијаци Маркале погинуло 68 људи.
Душко Милетић - Фото: РТРС
Душко МилетићФото: РТРС

Милетић је, поводом непрестаних оптужби на рачун српске стране за страдања и експлозије на Маркалама, рекао да стање у правосуђу БиХ најбоље илуструје ситуација у којој се, нажалост, унапријед зна да ће бити ослобођен свако ко је оптужен за злочине над Србима.

"У вези са Маркалама ми сматрамо да то никада није доказано и упорно смо на становишту да српска рука и војници нису одговорни за ескплозију", изјавио је Милетић новинарима.

Данас се навршило 25 година од масакра на сарајевској пијаци Маркале, за шта су окривљени припадници Војске Републике Српске, иако је утврђено да не постоје докази да су пројектили испаљени са српских положаја.

Погинуло је 68 људи од експлозије наводно само једне минобацачке гранате, за шта су оптужени Срби да би, како се показало, било издејствовано повлачење тешког наоружања око Сарајева.

Српска страна је негирала кривицу, тврдећи да је трагедију инсценирала влада у Сарајеву под контролом лидера муслимана Алије Изетбеговиће.

Експлозије готово на истом мјесту крајем августа 1995. године је послужила као покриће за масовне нападе авијације НАТО-а на Републику Српску.