latinica  ћирилица
06/02/2019 |  08:20 | Аутор: Б92

Дел Потро: Ђоковић и Надал ће и даље одлучивати о трофејима

Финалиста прошлогодишњег УС Опена, Хуан Мартин дел Потро, сматра да ће Новак Ђоковић и Рафаел Надал и даље водити главну реч када је ријеч о трофејима.

Аргентинац, ком је најбоља позиција треће мјесто на АТП листи, враћа се ускоро на терен послије неколико мјесеци паузе због повреде колена.

Популарни Делпо је пропустио старт сезоне и први Гренд слем турнир, Аустралијан Опен, али требало би да заигра на такмичењу у Делреј Бичу.

"Врло сам узбуђен што ћу се ускоро вратити на терен, већ сам пропустио један велики турнир, онај у Мелбурну", изјавио је Дел Потро.

Он каже да је пратио шта се дешавало у јануару на турнирима и убјеђен је да ће се и даље све вртити око водећег двојца, Ђоковић - Надал.

"Мислим да ће се наставити прича у којој ће се Ђоковић и Надал борити за челне позиције и трофеје. Наравно, има много добрих играча, питање је само колико брзо ће напредовати, али и даље ће Рафа и Новак , па и Роџер Федерер бити главни када је реч о највећим турнирима. Они су ниво више. Млади ће сигурно наставити да нас притискају, али мораће да буду константно добри на великим такмичењима", закључио је Дел Потро.