latinica  ћирилица
06/02/2019 |  08:54 ⇒ 10:20 | Аутор: СРНА

Вукајловић: Станивуковић се пере од одговорности

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Стојан Вукајловић изјавио је да посланик ПДП-а у републичком парламенту Драшко Станивуковић петицијом против предложеног незнатног поскупљења воде у Бањалуци покушава да се "опере" у јавности од одговорности за насилни прекид новогодишњих концерата, који је граду и његовим становницима нанио вишемилионску штету.
Стојан Вукајловић - Фото: Глас Српске
Стојан ВукајловићФото: Глас Српске

Вукајловић је позвао Станивуковића да сличну акцију покрене и у Бијељини и другим градова у којима је његов ПДП на власти, наводећи да је у њима вода и до три пута скупља него у највећем граду Српске.

"Уколико му је стало до истине и правде, Станивуковић би требао позвати свог страначког колегу и предсједника Скупштине града Бијељина Славишу Марковића да под хитно снизи цијену воде у том граду, јер је скоро 300 одсто скупља него у Бањалуци, која има неупоредиво већу водоводну и канализациону мрежу", рекао је Вукајловић Срни.

Он је подсјетио да ће и са најављеним поскупљењем цијена воде у Бањалуци износити 1,30 КМ по метру кубном, што је и даље међу најнижим у земљи и региону, напомињући да је у Бијељини 3,05 КМ.

Вукајловић је позвао Станивуковића да исту петицију организује и у Котор Варошу, гдје је његов ПДП на власти, а гдје је вода скупља него у Бањалуци.

"Кријући се иза ове и сличних, популистичких акција, Станивуковић покушава да се `опере` од несумњиве одговорности за штету коју је насилним прекидом новогодишњих концерата нанио Бањалуци", рекао је Вукајловић.

Он истиче да Станивуковић организује ове акције искључиво с циљем дизања властитог рејтинга у јавности, а не због наводне бриге за грађане.

"Једина његова брига је како ће изгледати на ТВ снимку и да ли ће скупити довољан број лајкова на друштвеним мрежама. Сигуран сам да су до сада грађани увидјели да том човјеку боље пристаје улога у `Задрузи` него столица у парламенту", сматра Вукајловић.