latinica  ћирилица
06/02/2019 |  16:37 | Аутор: РТРС

Подршка активностима УН-а у Српској

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са вршиоцем дужности резидентног представника Развојног програма Уједињених нација у БиХ Сухробом Хошмухамедовим.
Вишковић и Хошмухамедов - Фото: РТРС
Вишковић и ХошмухамедовФото: РТРС

На састанку је разговарано о пројектима који се, у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација, реализују у Републици Српској, а у чију имплементацију су укључене републичке институције и локалне заједнице широм Српске, саопштенои је из Бироа за односе са јавношћу Владе Владе Републике Српске.

Вршилац дужности резидентног представника Развојног програма Уједињених нација упознао је предсједника Владе са приоритетима ове организације, те плановима за наставак спровођења програма у Републици Српској и БиХ.

Током састанка, саговорници су оцијенили да је досадашња сарадња била добра, те је изражена опредијељеност за њено даље унапређење кроз реализацију програма који су у складу са Циљевима одрживог развоја УН-а, а који обухватају области локалног развоја, заштите животне средине, запошљавања и друштвене инклузије, здравља, те владавине права.

Вишковић је овом приликом истакао опредијељеност Владе Српске за сарадњу и подршку активностима УН-а у Републици Српској, који представљају важну подршку провођењу реформских процеса и свеукупном друштвеном развоју.

Састанку је присуствовао и шеф канцеларије Развојног програма Уједињених нација у Бањалуци Горан Вукмир.