latinica  ћирилица
06/02/2019 |  16:44 ⇒ 16:45 | Аутор: СРНА

Шеранић: У току марта пресељење одјељења у Болницу "Србија"

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да у току марта очекује пресељење одјељења из старе болнице у Болницу "Србија" у Источном Сарајеву.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

Током данашње посјете Болници "Србија", Шеранић је нагласио да она има потенцијал за развој што се показало кроз сарадњу са Олимпијским центром "Јахорина" у недавној акцији превентивних мамографских прегледа, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

"Нова Болница са новом опремом и новим руководстом даје нам могућност да за здравствене раднике и пацијенте обезбиједимо нови почетак. Управо захваљујући близини Јахорине може се размишљати у правцу развоја дневне хирургије, али и других услуга", истакао је Шеранић.

Он је рекао да ће стара дуговања бити рјешавана сукцесивно, када буде одређен модел не само за ову него и друге установе у Републици Српској.

"У том смислу, иницијативе, добра рјешења и унапређење пословања очекујем од свих руководилаца здравствених установа", поручио је Шеранић.

Шеранић се данас у Источном Сарајеву састао и са представницима синдиката ове здравствене установе, те представницима извођача радова изградње нове Болнице и тимом за спровођење пројекта изградње и пресељења одјељења у нову Болницу.

Вршилац дужности директора ове здравствене установе Небојша Шешлија информисао је министра да се накнаде за раднике које не произилазе из плате из ове године редовно ислаћују и да ће се у наредном периоду радити на унапређењу финансијског пословања.

Шешлија је изразио потребу да Болница успостави сарадњу са другим здравственим установама, нарочито у домену подршке еминентних стручњака и едукације за младе љекаре у Болници "Србија".