latinica  ћирилица
06/02/2019 |  17:58 ⇒ 17:58 | Аутор: Б92

Теодосић ван терена већ 50 дана, шта даље?

Милош Теодосић, капитен репрезентације Србије, посљедњи меч за Лос Анђелес Клиперсе одиграо је прије више од мјесец и по дана.
Милош Теодосић (Фото: wikimedia.org) -
Милош Теодосић (Фото: wikimedia.org)

Некадашњи плеј московског ЦСКА посљедњи пут се "скинуо" петнаестог децембра и постоји велика могућност да сезону не заврши у Клиперсима.

Теодосић је током јануара имао проблем са кољеном, међутим повреда није главни разлог зашто је српски играч ове такмичарске године одиграо само 15 мечева, уз просјечно 10 минута на терену.

Милош се налази у посљедњој години уговора и како су Клиперси трејдовали Тобајаса Хериса у Филаделфију врло је вјероватно да ће до краја трејд рока повући још неке потезе.

Према писању америчких новинара екипа из града "анђела" покушаће да трејдује ветеране и играче којима истичу уговори, а међу њима је и српски кошаркаш.

Тео је већ раније најавио да ће се вратити у Европу.

"Мислим да сигурно нећу остати овде, јер... дошао сам, видео сам како то изгледа, и некако... више уживам и љепше ми је да играм у Европи. Тако да сигурно ћу се вратити у Европу, да ли у току ове сезоне или на крају, видјећемо. Искрено, мало ми теже иде да се навикнем... али покушавам. Иначе, ја сам потпуно здрав, и немам никаквих проблема што се тиче повреда, тако да видећемо шта ће бити у наставку сезоне“", рекао је Теодосић за "Глас Америке" 22. новембра.

Како трејд рок траје до четвртка, односно седмог фебруара, постоји велика шанса да ће Милош или бити трејдован или нешто касније отпуштен од стране Клиперса. Џери Вест, који се налази у врху ове франшизе, покушаће да трејдом Теодосића и још неких играча добије заузврат пикове.

Поред Теодосића у трејду би могли да се нађу Ејвери Бредли, Марћин Гортат, Данило Галинари... Клиперсима ове сезоне није циљ плеј-оф и покушаће да очисте "селери кеп", као и да скупе што више пикова како би на љето покушали да доведу Ентонија Дејвиса.